fbpx

Cum sa cureti Hardul Calculatorului?

Ai observat că în ultimul timp calculatorul pornește foarte greu, se încarcă greu, merge greu pe internet?

Soluția este de a curăța hardul calculatorului.Dacă vrei ca acesta să meargă la fel de bine ca la început,trebuie să te ocupi de curățarea periodică a hardului.
Există mijloace ce te ajută să faci acest lucru singur și fără prea multă bătaie de cap:
  • Mai întai asigură-te ca ai un backup al informațiilor.Cea mai simplă metodă este de a crea un punct de restaurare (restore point) cu care să asiguri datele din calculator pentru situații neprevăzute.Folosind opțiunea Restore, te poți întoarce într-un timp trecut al funcționării calculatorului, cînd acesta nu avea modificări de sistem si mergea bine.Acest punct de restaurare se gaseste in All Programs, Accessories,System Tools si apoi System Restore.

  • Curăță părtițiile din computer folosind pentru început Disk Cleanup.Pentru asta trebuie sa mergi in Start, All Programs, Accessories,System Tools si apoi apeși pe Disk Cleanup.Comanda are rolul de a analiza fisierele din fiecare partiție aleasa de tine și specifică fișierele mai puțin importante pentru funcționarea sistemului.Folosind aceasta comanda poți face ceva spațiu în computer și implicit îl poți ajuta să ruleze mai repede.
  • Apoi folosește Disk Defragmenter pentru rearanjarea fișierelor de sistem astfel încît, la fiecare comanda, data-hardul va lucra mai eficient,mai rapid.
  • Pentru defragmentare apasă Start,All Programs, Accessories, System Tools (Instrumente de sistem), Disk Defragmenter (Defragmentare disc), Analyze, iar la sfîrșit pe optiunea Defragmentare acum. Mergi în Start, Control Panel, Add or Remove Program și aici rulează o lista cu programele instalate în calculator.Verifica lista și șterge doar programele inutile pentru funcționarea sistemului sau cele care nu-ți mai trebuiesc: un joc, un program trial de vazut filme etc.Programele se șterg prin simpla lor selectare, apoi se dă click dreapta și se alege Remove.
  • Fă o scanare cu antivirusul.
  • Menține Desktopul curat;nu ține multe fișiere pe desktop pentru ca astfel Windows-ul se va încărca greu.De preferat este să muți fișierele în altă partiție sau să le muți pe toate într-un folder pe desktop.
  • Curăță coșul de gunoi (Recycle Bin).

Aceste mijloace sunt menite să creeze mai mult spații și mai multă eficacitate sistemului.Ca hardul să funcționeze bine, trebuie curățat din cînd în cînd.

No Comments Yet.

Leave a comment